5 водещи доставчици на фиксирани услуги се обединяват, за да

...
 5 водещи доставчици на фиксирани услуги се обединяват, за да
Коментари Харесай

Създават нов мобилен виртуален оператор у нас

 5 водещи снабдители на закрепени услуги се сплотяват, с цел да осъществят амбициозния план

Днес участниците в обединяването „ Мобилни различни връзки “ показаха пред медиите желанието си да основат нов виртуален мобилен оператор (MNVO) у нас. Обединението е основано от пет от водещите снабдители на закрепени услуги в България – Нет 1, Нетера, СКАТ, Телекабел и  Телесим.

„Икономиката на шерването е интелигентният новаторски метод на правене на бизнес, при който се пестят запаси, реализира се по-бързо развиване в интерес на потребителите с по-малко разноски за бизнеса. В основата на сполучливото развиване на телекомуникациите, освен в народен, само че и в международен проект, е процедура шерването на телекомуникационна инфраструктура и мрежи. Това ние вършим от доста време. Например, без значение, че работим на конкурентен пазар, предоставяме свързаности и оптични нишки на трите огромни мобилни оператора, на процедура на всички места, където изискат. Ние имаме вяра, че от страната с най-хубавия закрепен интернет в света, България може да се трансформира в водач и при мобилните връзки “, сподели Ангел Василев, изпълнителен шеф на „ Телекабел “.



Според създателите на „ Мобилни различни връзки “, с цел да се случи това обаче, би трябвало да има общо схващане на тази тематика и поддръжка, както от държавните институции, по този начин и от всички участници на телекомуникационния пазар.

„ Като пионери в телекомуникациите ние считаме, че в страна като България няма място за повече от три припокриващи се мобилни мрежи с национално покритие. Стартирането на виртуален мобилен оператор носи изгода за всички участници на пазара. За мобилните оператори ще докара до дейно потребление на потенциала на мрежите им. За крайния консуматор – новаторски и гъвкави услуги, за страната – опция за стабилно развиване на стопанската система.  Затова откровено имаме вяра, че почналите диалози с мобилните оператори ще приключат сполучливо. “, добави Невен Дилков, шеф на Нетера.

Обединението „ Мобилни различни връзки “ дефинира като свое конкурентно преимущество близостта до крайния клиент. Това ще разреши създаването на цялостна гама телекомуникационни услуги, съобразени със характерните потребности на клиентите в дадени райони.

„ Всяка от петте компании е спечелила доверието на клиентите си в района, в който оперира. Добавянето на мобилна услуга към актуалните ни пакети ще увеличи още повече нашата конкурентоспособност. Към момента сумарно, ние предоставяме услуги на самостоятелни клиенти в 15 области в страната. Оперираме допълнително от 250 обитаеми места в България, включително близо 50 града и над 200 села, където е съсредоточено над 30% от популацията на България. “ – сподели Петьо Георгиев, притежател и шеф на СКАТ.



„ Обединяването на 5-те компании не значи обединение и не носи след себе си следствията от сходно деяние. Ние сме идейно обединяване на 5 компании, които споделят обща цел за коопериране на експертиза, запаси и целеви пазари. Всяка от фирмите ще продължи да действа като настрана юридическо лице. Ние сме сътрудници, които споделят идентични ползи, а точно блян към по-бързо развиване на пазара и увеличение на потребителската задоволеност. “, добави Милен Минев, механически шеф на Телесим.

„ Основната причина за съществуването на MVNO по света е ефикасното потребление на към този момент построена инфраструктура и честотен запас. В момента в света оперират над 1200 MVNO оператора, като България е една от дребното в света и Европа, в които няма такива. За сравнениe в Германия са 129, във Англия 76, Холандия 56, Румъния 2, има MVNO оператори даже и в страни от Близкия изток като Афганистан и Иран. Развитието на технологиите разрешава посредством мобилна мрежа да се предлага все по-голяма палитра от услуги, които да задоволяват разнообразни потребности на клиентите. Успешното позициониране на България като хъб за започващи компании (startups) в комбинация  със основаването на подобаваща мобилна среда, може да ни превърне  във високотехнологична страна, в която се тестват разнообразни новаторски бизнес хрумвания “, разгласи Петър Ризов, шеф на Нет 1.

След приключването на договарянията с мобилните оператори участниците в „ Мобилни различни връзки “ ще показват съответните услуги, които ще предложат на клиентите си, както и метода, по който ще ги маркетират.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР